Sunday, 14 April 2013

Najib Jangan Mudah Terpedaya Dengan Ugutan Kumpulan Belia Yang Mahu Menjadi Calon

Bukan mudah untuk melaksanakan tugas serta tanggungjawab sebagai seorang Khalifah, dalam tafsiran artikel ini, khususnya merujuk kepada kerja sebagai seorang Perdana Menteri, Pengerusi Barisan Nasional dan Presiden UMNO…

Iya, tumpuan mata kini hanya kepada YAB Datuk Sri Najib Tun Razak, ketua perang yang akan masuk medan pertempuran pesta demokrasi negarakita ini, menerusi Pilihanraya Umum ke 13 [PRU 13].

Sejak awal tahun 2012, iya sejak dari tahun lepas teka teki tarikh PRU 13 sudah menjadi topik panas, akhirnya terjawab sudah, tanggal 20 April 2013 ini merupakan Hari Penamaan Calon dan tanggal 5 Mei 2013 pula adalah Hari Pembuangan Undi.

CUMA tinggal satu sahaja lagi persoalan yang masih belum terjawab…. Dijangkakan malam ini segala-galanya akan terlerai. Iaitu persoalan siapakah dia calon calon yang akan membarisi Najib’s Dream Team..?

Calon calon yang seharusnya menepati ciri ciri Winnable Candidates, semenjak Najib menjadi Pengerusi BN, istilah Winnable Candidates dijadikan benchmark untuk beberapa Pilihanraya Kecil seperti di Hulu Selangor, Bagan Pinang, Galas, Tenang, Kerdau, Merlimau dan Pilihanraya Negeri Sarawak.

Sudah pasti untuk membarisi skuad Najib’s Dream Team, calon calon yang terpilih ‘wajib’ memiliki elemen Winnable Candidate. Namun begitu,ada dua jenis penyakit kronik yang masih menular dalam diri beberapa pimpinan UMNO dan BN.

Penyakit kronik yang utama adalah ‘perasan bagus’ terlalu ingin menjadi calon, meletakkan kepentingan peribadi mendahului kepentingan parti. Ini merupakan kes Wanna Be Candidate…

Penyakit kronik kedua adalah ‘semangat berkabilah’ yang tersangat kuat untuk membina kem peribadi sebagai persiapan untuk mendepani Pemilihan Agong parti sendiri….

Atas sebab kedua-dua penyakit tersebut, maka kelihatan aktiviti aktiviti lobi melobi untuk memastikan tembolok peribadi dipenuhi, disamping itu juga susun atur ‘cai’ kem sendiri terpilih.

Maka kita pun sudah disajikan dengan desas desus, soksek kisah tikam menikam…, senggol menyenggol…, bentes membentes berleluasa. Ini semua POYO bak kata artis Awie….

Jual nama, jual pangkat untuk meyakinkan sesetengah pihak agar diri sendiri duduk dalam senarai akhir calon calon BN juga berlaku… Hilang sudah pertimbangan, ketepikan semangat sayang parti kerana mahu memenuhi personal glory masing masing…!

Kesemua gejala tidak sihat ini sebenarnya akan tambah sakit kepala YAB Datuk Sri Najib… Padahal impian Najib mahukan the best dream team untuk menewaskan Bapa Peliwat Negara yang membawa pasukannya dibarisi Chauvanist dan Politikus yang sanggup menggadaikan agama islam…

Beban yang dipikul oleh YAB PM seharusnya dibantu dengan baik oleh pimpinan BN secara keseluruhan, muhasabah serta akur dengan kesilapan lampau khususnya ingatlah kembali apa yang berlaku pada PRU 12 tahun 2008…!

Hentikanlah segera mainan politik kotor, yang mengutamakan cita cita peribadi dan masih mahukan politik berkabilah…

Apakah penantian sekian lama, dimana sehingga DUN Negeri Sembilan terpaksa bubar dengan sendirinya kerana Najib tidak bubar Parlimen, malah pembubaran Dewan Rakyat juga dibuat pada penghujung waktu. Penantian yang tidak berbaloi langsung...!

Ini adalah kerana harapan rakyat, harapan jentera BN mahukan calon calon yang terbaik, sudah melepasi ujian kelayakan yang paling ketat memenuhi kategori Winnable Candidate.

TETAPI sejak semalam kita sudah mendapat khabar berita yang kurang enak…! Senarai calon calon yang bakal diumumkan bukanlah sehebat mana pun… Bukan semua yang terpilih benar benar menepati kategori Winnable Candidates tetapi lebih kepada Wanna Be Candidate.

Senarai yang akan membayangkan berlakunya pilihan atas asas ‘this is my team’ kerana dendam kesumat kerana tidak tersenarai pada PRU ke 12. Sayang seribu kali sayang sekiranya Najib ‘terpedaya’ dan tunduk kepada senarai sebegini rupa….

Jika ianya benar benar berlaku maka sia sialah penantian kita sehinnga lima tahun mengharapkan yang terbaik dari Najib…. Sepatutnya kita adakan PRU 13 lebih awal kalau senarai calon masih ditakuk yang lama cara pemlihannya…! Buang masa sahaja….

Kita memang mengharapkan kejutan, akan tetapi kejutan yang berbentuk sesuatu yang benar benar ada WOW factor yang boleh mendatangkan rasa gerun pihak Pembangkang. Bukannya kejutan yang akan mengundang protes dikalangan jentera jentera BN.

Rasa pelik juga menyaksikan gelagat serta kelakuan sesetengah individu yang tanpa segan silu menjual pangkat dan jawatan untuk mahu dirinya disenaraikan. Sanggup menggunakan ‘ugutan’ untuk penuhi cita cita peribadi..

Tergamak untuk menggunakan kaedah character assassination mempastikan calon yang berpotensi digugurkan. Malah dalam suatu kisah disalah sebuah tempat, sanggup mengheret kisah peribadi famili sebagai bahan untuk membentes calon yang layak….

Najib janganlah tersilap langkah. Ingatlah segala pahit getir kerja kuat yang telah dibuat untuk membina kekuatan diakar umbi oleh mana mana individu yang bertungkus lumus selama 5 tahun. Janganlah hancurkan harapan jentera sendiri semata mata ‘terpaksa’ payung terjun yang tidak layak…!

Mood rakyat secara keseluruhannya sudah memihak kepada BN…. Banyak isu isu panas tertumpu kepada salah laku kelakuan pihak Pembangkang. Masalah moral, gagal penuhi manifesto, percakaran sesama mereka membuatkan rakyat mual dan jelek dengan Pembangkang.

Namun begitu, sekiranya senarai calon calon Najib tidak memenuhi elemen Winnable Candidate, tidak mustahil akan berulang sekali lagi gelagat jentera BN membuat protes…

Maka harapan untuk mendapat majoriti 2/3 Parlimen, impian untuk merampas semula Selangor, Kedah, dan mempertahankan Perak mungkin menjadi angan angan Mat Jenin sahaja…

Kita mahukan BN menang besar…!

Pengerusi Majlis Fatwa: Kenyataan Ajiz Terpesong

Sumber

Apakah pandangan Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan akan diambil serius oleh Nik Aziz, pemimpin2 dan orang Pas atau beliau juga akan diperlekehkan dan rumahnya di sita ? ...... kalau tinggal di Kelantan la ..

"Jangan percaya kepada pandangan beliau kerana hanya Allah SWT sahaja yang berhak menentukan amalan serta apa yang ada di dalam hati hamba-hambaNya.

"Pandangan-pandangan seperti ini hanya akan memecahkan perpaduan dan mendatangkan permusuhan dalam kalangan umat Islam," tegas Pengerusi Majlis Fatwa Kebangsaan, Prof. Emeritus Tan Sri Dr. Abd. Shukor Husin - UTUSAN

"Tidak perlu kita melakukan muzakarah dan mengkajinya kerana Majlis Fatwa Kebangsaan telah lama mengeluarkan kenyataan bahawa tiada sesiapa boleh menilai amalan, ibadat dan menuduh seseorang itu kafir, melainkan Allah SWT," 

"Kita manusia di muka bumi ini sama sahaja, tiada siapa yang maksum. Nabi Muhammad SAW sendiri tidak berani mengatakan seseorang itu masuk syurga atau tidak,"

Apakah insan yang menjadi Tokoh Maal Hijrah Kebangsaan 2011 dengan latarbelakang pendidikannya seperti dibawah ini akan diiktiraf sebagai Ulama oleh Pas, seterusnya mengambil serius apa yang ditegaskannya diatas ?

Ph.D. Akidah dan Falsafah Islam,
Al-Azhar University.

M.A Akidah dan Falsafah Islam, Al-Azhar University.

B.A (Honours) Usuluddin, Al-Azhar University.

Diploma in Education Ain Shams, University of Cairo.

 Jika pandangan2 merepek Nik Aziz hanya akan memecahkan perpaduan dan mendatangkan permusuhan dalam kalangan umat Islam , boleh tak kita katakan yang Nik Aziz adalah AGEN PEMECAHAN KAUM..... 

Rahim Gouse, Proksi Anwar Yang Menjaga Aset Anwar Luar Negara


Siapa Rahim Gouse dan apa kaitannya dengan Bang Non secara lansung? Itu persoalan yang timbul tatkala nama mereka mula dikaitkan tak lama dahulu.

Isu ini bukan isu baru. Tetapi sehingga hari ini persoalan tersebut masih belum berjaya dijelaskan dan dijawab oleh Bang Non sendiri.

Selama ini, dia sering menuduh UMNO korup, Rasuah dan sebagainya. Hakikatnya BAPAK RASUAH dan KRONI paling besar adalah Datuk Seri Anwar Ibrahim. 

Dia merupakan pengkhianat kepada rakyat kerana sewaktu dia jadi Menteri Keewangan dan Timbalan Perdana Menteri habis wang negara dirompak.

Rahim Ghouse yang mengumpul kekayaan melalui Abrar Group Inc semenjak awal tahun 90an telah melarikan diri keluar negara setelah Bang Non ditahan pada 20 September 1998. 

Dia ke Jakarta untuk mendapatkan sokongan luar negara, ketika itu Rahim bersama - sama dengan Saifuddin dan Ezam Mohd Nor. 

Apabila Ezam pulang ke tanahair bersama Saifuddin untuk menyertai gerakan reformasi, bekas Ketua Pemuda UMNO Pulau Pinang ini pergi menetap di Melbourne, Australia.

Sekitar tahun 2001 sewaktu anak lelaki Bang Non iaitu Mohd Ihsan menghadapi masalah displin di sekolah, Rahim Ghouse telah membawa Ihsan menetap di Australia.

Kini Abdul Rahim Ghouse dikenali sebagai Dr Abdul Rahim Ghouse, Chief Executive Officer – CEO Kuwait Finance House Australia.

Ikuti sendiri apa yang dimiliki sahabat karib ataupun lebih kenal kita panggil penyimpan aset aset Anwar Ibrahim selama ini.
NAME : DR ABDUL RAHIM GHOUSE

ADDRESS : NO 2 JALAN BUKIT SETIAWANGSA 16, TAMAN SETIAWANGSA, 54200 ? KUALA LUMPUR
COMPANY NAME
  1. Access Equity Sdn Bhd Director
  2. NBCT Rail Sdn Bhd Director
  3. Sambungan Transit Antara Sdn Bhd Director
  4. Abrar Health Services Sdn Bhd Director
  5. Abrar Construction Sdn Bhd Director
  6. Abrar Corporate Resource Sdn Bhd Director
  7. Abrar Brokerage Holdings Sdn Bhd Director
  8. Abrar Infrastructure Holdings Sdn Bhd Director
  9. Abrar Financial Holdings (Overseas) Sdn Bhd Director
  10. Abrar Frontier Management Sdn Bhd Director
Diatas merupakan sebahagian dari senarai syarikat milik Rahim Ghouse sewaktu Bang Non menjawat jawatan Menteri Keewangan dan Timbalan Perdana Menteri. 

Ada banyak lagi syarikat yang telah pun Rahim Ghouse tinggalkan dan ada juga yang masih kekal waktu ini. Cuma yang disenaraikan diatas ni hanya sebahagiannya sahaja.

Jika rasa sayangkan negara, adalah lebih baik anda semua membuat semakan atas nama Rahim Ghouse ini sebelum menuduh artikel ini sebagai satu fitnah.

Untuk PRU 13 ini difahamkan sebanyak RM 2 Billion telah diperuntukkan oleh pihak PKR untuk bertanding. RM 2 Billion satu jumlah yang cukup besar.

Namun itulah Dana yang diuruskan oleh Rahim Ghouse pemegang wang Anwar Ibrahim dalam menjalankan kerja kerja menawan Malaysia ini.

Jadi, sebelum Si Ketua Penipu tu nak tuduh orang lain mengamalkan kronisme dan korupsi serta sebagainya, baik dia cermin dulu muka dia sendiri. Jangan setakat pandai nak tuduh orang je kerjanya. Takut nanti, cermin pun pecah tengok tembelang dia!!!

Lakonan Seorang Banduan Bernama Anwar


Lakonan Anwar Ibrahim didalam penjara Sg Buloh sewaktu beliau menjalani hukuman penjara diatas kesalahan RASUAH dan SALAH GUNA KUASA. Lihat dan renungkan lakonan terbaik Anwar Ibrahim.
Video diatas adalah lakonan beliau ketika waktu lalu yang mana jika kita ingat kenyataan Anwar Ibrahim sewaktu beliau dipenjarakan beliau menyatakan bahawa beliau telah cuba dibunuh oleh Tun Dr Mahathir melalui beberapa insiden. Klik

Muslimat PAS JOGET LAMBAK

PAS hanya peduli kepada pemimpin mereka yang menjadi musuh kepada DAP dan PKR walaupun pemimpin tersebut berjuang demi akidah umat Islam. KLIK

Pelik Bagaimana Saifudin Boleh Mengetahui Segala Galanya


Pelik Bin Ajaib, bagaimana Saifuddin Nasution boleh mengetahui segala galanya lebih awal? Bagaimana beliau cukup hebat melangkaui masa dengan memberikan amaran terlebih awal itu dan ini yang mana amaran beliau kemudiannya berlaku sepertimana yang dialami oleh Mustapha Ali?
Anwar Ibrahim terima ugutan kata Saifuddin Nasution dan Gomo sendiri mengakui memang ada memberikan UGUTAN kepada Anwar Ibrahim untuk berundur dari pentas politik kerana dalam ugutan Gomo jika Anwar Ibrahim tidak berundur maka paparan video aksi seks beliau bersama mahasiswa akan didedahkan untuk tatapan rakyat Malaysia.
Mustapha Ali adengan seks beliau bersama seorang wanita tetapi Anwar Ibrahim ini adengan seks nya bersama seorang Lelaki muda yang mana cukup jelas dan memualkan rakyat Malaysia untuk memberikan simpati ataupun ehsan kepada Anwar Ibrahim.
Apa agaknya gimik terbaru dari Anwar Ibrahim ini demi meraih simpati rakyat keatas dirinya? Gomo nak pamerkan serba sedikit lakonan bermutu rendah dari Anwar Ibrahim khas buat tatapan rakyat Malaysia agar sedar dan terus sedar manusia bernama Anwar Ibrahim ini.

Rahsia Salahlaku Pemimpin PAS Dan PKR Semua Dalam Simpanan DAP

Baru baru ini tercetus satu lagi video yang dikaitkan dengan pemimpin pembangkang yang mana ia menunjukkan suatu fenomena kononnya PAS dan PKR sentiasa ada kelakuan sumbang.. Secara automatik mindsett  penyokong atau pencacai pembangkang akan menyalahkan UMNO kerana pendedahan itu, Cuba renungkan baik² point ini: - Isu Aiskrim asmin?...

Strategi Psywar Anwar yang Dibeli Dari Israel


13 tektik propaganda dan pys war Pakatan Rakyat dalam media konvension dan media sosial

1. Mengulang perkara yang sama beratus kali sehingga orang percaya walaupun salah
2. Baling kotoran pada muka lain, biar orang cuci sendiri, bunuh karektor diri
3. Mencipta cerita yang tiada
4. Melagakan musuh mereka
5. Membongkar kelemahan musuh
6. Melalaikan dan mengalihkan orang ramai kepada isu lain
7. Menawarkan sesuatu yg radikal
8. Wujudkan kebimbangan dan kekeliruan
9. Mengekploitasi faktor ketiga
10. Memerangkap musuh dengan X, dan dirakam
11. Mencipta bukti tiruan untuk musuh
12. Membina dan meningkat momentum secara bersiri, berterusan
13. Psikologi songsang

90% tektik inii adalah tektik Yahudi laknat. PKR tidak peduli dosa dan neraka. Matlamat mereka utk terus berkuasa menghalalkan segala tiindakan jahat mereka. Itulah cara Yahudi laknatullah.

Pas Negeri Sembilan Bergolak: AISHAH RAMPAS KERUSI CALON PARLIMEN JEMPOL

“Saya umpama bermimpi. Daripada seorang penyanyi, saya kini akan bertanding pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13). Namun itu semua kuasa Allah,” akui penyanyi Wan Aishah Wan Ismail yang mencatat sejarah sebagai penyanyi pertama di Malaysia bertanding pada PRU.

Aishah, 48, yang terkenal dengan lagu Janji Manismu akan bertanding mewakili PAS bagi kerusi Parlimen Jempol.

Beliau diperkenalkan secara rasmi sebagai calon kawasan berkenaan oleh Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu kepada lebih 1,000 penduduk yang juga peminat penyanyi tersebut.

Kesempatan yang ada digunakan oleh peminatnya untuk bertemu penyanyi itu secara lebih dekat.

Aishah yang pernah mendapat pendidikan di New Zealand dan bekas anggota kumpulan Fan Club itu dalam ucapannya, berikrar untuk menyuarakan permasalahan yang dialami oleh penduduk Jempol dan juga golongan artis.

“Saya ingin membantu penduduk di Jempol iaitu kampung kelahiran Allahyarham ibu saya.

“Walaupun saya menetap agak lama di luar negara, namun darah Negeri Sembilan tetap mengalir dalam badan saya,” katanya dalam loghat Negeri Sembilan.

Dalam pada itu, Mohamad Sabu memberitahu, pemilihan Aishah untuk mewakili PAS di Parlimen Jempol bukan disebabkan parti itu terdesak, sebaliknya Aishah sesuai dengan imej PAS dan mampu menggalas tanggungjawab yang diberikan.

Namun Mohamad Sabu mengakui pada mulanya PAS tidak pasti tempat manakah yang sesuai dengan Aishah namun selepas perbincangan diadakan barulah kata sepakat dicapai untuk meletakkan Aishah di Jempol.

“Jempol adalah kawasan yang terbaik untuk Aishah memandangkan keluarganya pun berasal dari situ,” katanya.

Sementara itu, Setiausaha Agung PAS pula, Datuk Mustafa Ali menyangkal dakwaan media massa sebelum ini bahawa pemilihan Aishah mendapat tentangan Majlis Syura.

Kalau Ikut Hukum Hadi Awang, Chua Soi Lek Pun Boleh Dapat Pahala


HAJI HADI KATA MUSTAFFA ALI BANYAK DAPAT PAHALA KERANA PENYEBARAN VIDEO SEX...NIK AZIZ KATA SOLAT ORANG UMNO TAK DAPAT PAHALA...


ORANG VETERAN MARANG KENAL SIAPA SEBENARNYA MUSTAFFA ALI.....

Inilah rupa wajahnya di zaman muda...tahun 1974.
 Lelaki ini dikatakan oleh Haji Hadi, Presiden Pas semalam di Masjid Rusila mendapat banyak pahala kerana penyebaran video lucahnya.
Kadang-kadang kita sedih dengan fatwa dan hukum sesuka hati yang dikeluarkan....Nik Aziz kata sembahyang orang Umno tidak dapat pahala.
Ini yang pelik lagi..Haji Hadi kata....Mustaffa Ali akan banyak dapat pahala....
Kadang-kadang benci sangat-sangat kepada ulamak jahat seperti ini yang membuat hukum sesuka hati dan memihak atau bersikap assabiyah...menyokong orang kanan walaupun buat kemungkaran.
Sedangkan, Rasulullah sendiri berkata, kalau anak dia sendiri sekalipun berbuat salah, pasti akan dihukum.
Ini tidak seperti Haji Hadi, terus menafikan....tanpa soal-siasat.

 

Stopa The Giant Spender Perlu Jawab

Ada juga cybertrooper pembangkang yang menyatakan bahawa perempuan yang bersama dengan Stopa Ali itu adalah isterinya -

Persoalan Jika benar Wanita itu Isteri Stopa Ali PAS yang sah:

1. Mengapa Stopa Ali Pas perlu melakukan hubungan seks di hotel dan bukan dirumah wanita tersebut? Memandangkan pada penghujung video tersebut ada dinyatakan wanita tersebut akan berpindah dari rumah yang disewa wanita itu? (Maksudnya wanita itu ada rumah sendiri- salahkah bermain di rumah sendiri?)

2. Kalau suami isteri , kenapa nak berhubungan kelamin kena 'book' dulu hotel?

3. Kalau suami isteri, kenapa lepas berhubungan seks , kena urut satu badan?

4. Stopa Ali PAS yang konon berdakwah dalam PAS nak berdakwah kepada DAP melalui tahalul siyasi, isterinya tidak didakwah dan boleh pula berpakaian ketat, seluar ketat dan tidak bertudung?

5. Kalau suami isteri, kenapa perlu 'dibayar' selepas berhubungan kelamin dengan isteri?

6. Last but not least, kenapa Stopa Ali tak mandi??! Sibuk sangat ke sampai tak mandi?


7. Wahai stopa Ali dan PAS , ada juga persoalan bahawa kenapa duit bayaran kepada wanita berkenaan diambil daripada sampul surat ? bukan daripada wallet? Adakah duit itu daripada tabung derma ceramah PR yang gunakan tin Milo??!

8. Kalau bukan Stopa Ali, kenapa bentuk badan, lenggok gerak geri dan suara sebijik Stopa Ali?

Bukannya nak menuduh, hang jawablah dulu, kalau tak betul , kami terima. ......PAS perlu diperbetulkan !

INGATLAH RAKAN-RAKAN menyebar bahan lucah berdosa, tapi kami mahu jawapan , sebab kami nak pilih pemimpin yang tinggi akhlak dan moralnya.. .

Gila Babi Salahudin Pertahankan Kit Sial
KUALA LUMPUR: Saranan Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa akan berlaku konfrantasi kaum jika Lim Kit Siang menang di Gelang Patah boleh menghancurkan negara ini, kata Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub.

"Jika hancur negara ini kerana tercetusnya konfrontasi kaum akibat hasutan secara tidak langsungnya itu, Dr Mahathirlah yang bertanggungjawab.

"Kalau berulang lagi rusuhan kaum 13 Mei 1969, Dr Mahathirlah pencetusnya," tegas beliau.

Bagi Salahuddin, bekas Presiden Umno itu amat jelas anti-perpaduan dan sangat tidak bertanggungjawab apabila mendakwa kononnya konfrontasi kaum akan menggantikan kerjasama Melayu Cina di negara ini jika Lim Kit Siang menang di Gelang Patah.

Malah, katanya lagi, semakin terbukti dengan amat jelas kepada rakyat bahawa perbuatan mengapi-apikan kebencian antara kaum adalah satu-satunya senjata Umno untuk menghadapi kebangkitan rakyat dalam dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 ini.

Menulis dalam blognya, Perdana Menteri keempat itu berkata, "Apabila Kit Siang memutuskan untuk bertanding kerusi majoriti Cina di Gelang Patah, ia adalah disebabkan beliau mahu orang-orang Cina di situ dan di Johor menolak untuk berkerjasama dan berkongsi dengan orang-orang Melayu.

"Konfrontasi kaum yang tidak sihat akan menggantikan kerjasama Cina-Melayu yang menyebabkan Malaysia stabil dan makmur. Kerjasama itu akan berakhir jika Kit Siang menang di Gelang Patah".

Salahuddin menyifatkan tulisan Dr Mahathir itu secara tidak langsung menghasut supaya dicetuskan konfrontasi antara kaum jika Kit Siang menang.

"Walaupun beliau tidak menghasut secara langsung, tetapi apa yang ditulisnya jelas merupakan taktik untuk menghasut secara tidak langsung.


"Ia taktik lama yang sudah biasa kita lihat," katanya.

Salahuddin berkata, sukar untuk ditolak kemungkinan mereka yang terpedaya dengan hasutan tidak langsung Dr Mahathir itu akan mengamuk dan mencetuskan konfrontasi antara kaum," katanya.

"Dr Mahathir mungkin memerah otak supaya tulisannya tidak dilihat menghasut tetapi semakin ia cuba untuk tidak kelihatan menghasut semakin terdedah niat yang cuba disembunyikannya itu.

"Kalau Dr Mahathir fikir cara dia menulis itu dapat menyembunyikan niatnya untuk mencetuskan konfrontasi kaum, ia tak ubah seperti menutup bangkai gajah dengan nyiru," katanya.

Bagi Salahuddin, Dr Mahathir hanya tahu melihat apa sahaja yang berlaku dari sudut pandangan perkauman Umno sahaja.

"Saya tidak mahulah kata Dr Mahathir menulis dari sudut pandangan perut busuk Umno tetapi bekas Presiden Umno itu sendiri pernah menulis Umno busuk hingga ke usus atau 'rotten to the core'.

"Dia hanya mampu melihat dari sudut itu sahaja dan tidak tahu apa-apa tentang perpaduan kaum yang semakin berjaya dibina oleh Pakatan Rakyat setelah dimusnahkan oleh sentimen perkauman yang tidak henti-henti diapi-apikan oleh Umno sejak selepas pilihan raya umum 2008 lalu," katanya.

Salahuddin menegaskan, tidak ada sebab sesiapa pun hendak berkonfrontasi jika Kit Siang menang di Gelang Patah.

"Kit Siang tidak membawa mesej perkauman sempit seperti Umno.

"Malah, beliau membawa semangat Datuk Onn Jaafar yang membuka keahlian Umno kepada semua kaum ketika beliau menjadi pemimpin parti itu," katanya.

Kit Siang sebelum ini menyeru semua pihak mencontohi pengasas Umno Datuk Onn Jaafar dengan bersikap melampaui sentimen perkauman dalam pilihan raya umum di Gelang Patah.

Calon Pakatan bagi Parlimen itu berharap "pertempuran" di kerusi itu merealisasikan "impian Malaysia" Datuk Onn ke arah penyatuan bangsa berbilang kaum, seperti tergambar daripada tindakannya untuk membuka keahlian Umno kepada semua pada 1951.

"Malah, saya merujuk kepada pengundi Gelang Patah sebagai rakyat Malaysia, bukan pengundi Cina, Melayu atau India demi mencapai 'impian Malaysia' masyarakat bersatu-padu," katanya.